Nálunk megszálló vendégeinknek ajánlott székelyföldi turisztikai látványosságok. www.erdelyiszallas.com Panoráma Panzió és Camping

Turisztikai látványosságok, amiket érdemes megnézni az erdélyi, székelyföldi út során

Virtuális Székelyföld:csodálatos székelyföldi látnivalók panorámaképekben!

Aki ellátogat székelyföldi panziónkba, felfedezheti a csodálatos tájakat, megismerkedhet az itt élő emberek hagyományaival, életmódjával és ugyanakkor ellátogathat különböző történelmi helyekre.

Honlapunkon a pihenésen és a panziónk által ajánlott szabadidős programok mellett számos szervezett programajánlatot is találnak kedves vendégeink. Helyi és környékbeli rendezvényekről is naprakész tájékoztatás várja vendégeinket.

Szabadidős programok
Szervezett programok
Rendezvények

 

 

 

 

Szabadidős programok

Panoráma panziónk és környéke számos programlehetőséget kínál minden kedves idelátogatónak.

Pihenésre és nyugalomra vágyó vendégeink is otthonra találnak hisz vendégházaink 9 kilométerre vannak a legközelebbi településtől, távol a világ zajától fenyvesek és erdei patakok környezetében.

Turisztikai látványosságok
Csillagtúra ajánlatok

 

 

 

Turszitikai látványosságok

Medvelesés és kalandpark csomafalván

http://youtu.be/lCndLG_tIXw

Szállások Székelyföldön, látványosságok a szállásainkhoz közelSzováta - Híres fürdő és üdülőhely, a Sóvidék legnagyobb települése ami a Görgényi havasok nyugati lábainál 500 méter magasságban fekszik. A sós tavak gyógyító hatásában rejlik a fürdő jellegzetessége. A völgykatlan fekvő legnagyobb kincs a Medve-tó, ami 128 éves és Európában egyedülálló helioterm sós tó. Elképzelések szerint nevét a kiterített medvebőrhöz való hasonlatossága miatt kapta. A vízben oldott sómennyiséget 66 ezer tonnára becsülik, vize tömény sósvíz, hőmérséklete rétegenként változó. Az 50 - 70 C0 sem ritka egyes mélységekben. Az úszás a tóban valóban nehéz, mert a sósvíz az embert a felszínen tartja.Gyergyócsomafalvától - 55 km

 

A gyergycsóomafalvi szállásokhoz közeli parajdParajd - Nevéhez két látnivaló is kapcsolódik. Az első a parajdó sóbánya. Óriási, hatalmas méreteinek köszönhetően a legforgalmasabb időszakban naponta több ezren látogatják meg és egyben Erdély legismertebb sóbányája. Számtalan lehetőség közül választhatnak a kikapcsolódni, gyógyulni vágyók a parajdi sóbánya belső tereiben. Korosztályokra vannak bontva a különböző tevékenységek amik közül lehet válogatni. A második nevezetessége parajdnak a mezótermális sósfürdő. 2200 méteres mélyfúrásból nyeri a vizet a fürdő, ami 46 C0-os. Gyógyhatása sósságának és melegségének köszönhető, ahol a fürdőzők megpihenhetnek a tömény sós víz felszínén.

 

Gyergyócsomafalvától - 45,2 km

 

Székelyföldi turisztikai célpont: KorondKorond - A Székely Sóvidék egyik legrégibb települése. A Korond-patak völgyében fekszik Székelyudvarhelytől 26 km-re. Számos turisztikai programot kínálnak az idelátogatóknak a lenyűgöző környezetben található hegyi patakok, változatos ásványvízforrások, erdők, szórványfalvak, tanyák. Ősi hagyományai vannak Korondon a fazekasságnak, Európa egyik legjelentősebb fazekas központjának tartják sokan. Iparággá a középkortól nőtte ki magát a fazekasság, amelyet a település apraja-nagyja műveli. "Élő műhely" az út mentén minden ház, mert a mesterek a portékájukat a kapujuk elé rakják ki. A "Székely drágakő hazája"-nak emlegetett Korond a falu határában található aragonit bányászatnak köszönheti e nevét.

Gyergyócsomafalvától - 55,4 km

 

Székelyföldi látványosságok, szálláslehetőségFarkaslaka - Mindössze 13 kilométerre fekszik Székelyudvarhelytől a Gordon-tető nyugati előterében, a Nyikó nevű patak két partján.Tamási Áron(1897-1966) székely író nevéről híres a település. Két cserefa között a templom háta mögött áll a legfontosabb látnivaló az író sírja ami Szervátiusz Jenő és Tibor alkotása. A síremlék egy kvarcitkődombormű. Az író szülőházát a turisták gyakran meglátogatják, amelyet emlékházzá 1972 szeptember 24-én avatták. Az író húga Tamási Erzsébet és férje a ház mai gondozója. Tamási emlékkiállítás látható a közel 150 éves, faboronás, háromosztatú, zsindelyes házban a Tamási család szobabelső berendezéseivel, Tamási Áron személyes tárgyaival és az író alkotásaiból, leveleiből és fényképeiből összeállított gyűlytemény tekinthető meg. A Gordon - hegy oldalába fából faragott Mária szobor is Farkaslaka látványosságaihoz tartozik.

 

Gyergyócsomafalvától - 67,9 km

 

Székelyudvarhely, SzékelyföldSzékelyudvarhely - A Küküllő - dombvidék keleti szegélyén, az erdélyi medencében, a Nagykükülő folyó felső szakasza mentén fekszik. A Nagyoldal, a Cicser, a Szarkakő és a Budvár határolják. Hargita megye második legnépesebb városa és egyben Székelyföld művelődéstörténetének legjelentősebb központja. Történelme a Szent Miklós-hegy és a Csicser, a Budvár, a Székely-támadt vár közé ékelődik. Budvárnak van a legősibb története, melyet a legenda szerint - a hun királynak - Attilának a tstvéröccse Buda épített, és amelyet 1241-ben a tatárok leromboltak. A központban található a Székely-támadt vár maradványa, amely egykor kolostor volt. János Zsigmond idejében, 1562-ben, a fellázadt székelység lázadása kudarcba fulladt és innen ered a Székelytámadt elnevezés. A látványosságai közé tartozik a Szent Ferenc-rend kéttornyú temploma és kolostora, a román kori Jézus-kápolna, a Szent Miklóshegyi római katolikus templom valamint az egész város dísze a Tamási Áron gimnázium.

 

Gyergyócsomafalvától - 56,3 km

 

Hargitafürdő, szállás SzékelyföldönHargitafürdő - Székelyföld egyik nevezetes fürdő- és üdülőtelephelye volt a század elején. Csíkszeredától alig 21 kilométerre található a Csicsói - Hargita sűrű fenyvesei között.Csíkszeredához tartozik Közigazgatásilag, fontos szerepet tölt be a város turisztikai életében, ugyanis számos lehetőséget nyújt pihenésre, gyógyulásra. Mofettáiról és ásványvizeiről híres alpesi jellegű település, amelynek 1920-ban létesült borvizes meleg fürdője, de 1950-ben felszámolták csak a mofettája maradt meg. A nyáron oda látogatók tehát csak a mofetták csodatevő hatását élvezhetik, télen pedig a téli sportok kedvelőinek nyújt kiváló kikapcsolódási lehetőséget. Az üdülõtelep egyik legmagasabban, tengerszint felett 1350 méter magasságban lakott szeglete Hargita megyének. A honfoglalásra, Márton Áron születésére és a János Zsigmond seregén itt aratott győzelemre emlékeztet a határában magasodó Tolvajos-tető, ahol három nagy kereszt áll 896, 1896, 1567-es évszámokkal.

 

Gyergyócsomafalvától - 59,7 km

 

Gyergyószárhegy, Erdély, Székelyföld

Székelyföldi látványosságok, Gyergyószárhegy

Gyergyószárhegy - Gyergyószárhegy - A település Erdélyben, a Szármány-hegy lábánál a Gyergyói-medence észak-keleti részében található. Északról Gyergyóditró, délről Gyergyóalfalu, keletről Gyergyószentmilós és nyugatról Gyergyóremete város határolják körül. Nevét valószínűleg a hegyről kapta, azt hívták eredetileg Szár(Tar)-hegynek. Kialakulását a XII - XIII századra teszik. A Lázás-kastély a falu legfőbb látnivalója, másik ékessége pedig az épület közvetlen szomszédságában található Ferenc-rendi kolostor. A XV.-ik században kezdték el építeni a kastélyt, azóta többször lerombolták, renoválási munkálatai a mai napig folyamatban vannak. A Lázás-család jelenléte a falura nagy hatással volt ugyanis a XVII században Székelyföldre látogató fejedelmek, sőt királyok is itt szálltak meg. A falu lakossága gyakran megsínylette a gyergyói-medence töbsszöri török, tatár támadását, erre emlékeztet a település határában található Tatárdomb mely alá a vereséget szenvedett tatárok tetemeit temették. Művésztelep működik a faluban 1974-től, azóta a képzőművészek itt találkoznak minden év augusztusában.

 

Gyergyócsomafalvától - 7,8 km

 

Gyimesek, turizmus ErdélybenGyimesek - Ezeréves határ - A Tatros völgyének legérdekesebb szakasza a Gyimesi - Szoros. Megismerkedhetünk ezen a vidéken a különleges csángók népszokásaival, kultúrájával. A Gyimesi hágón túl található Erdély határa Csíkszeredától nem messze, amely 895 - tõl a Trianoni békeszerzõdésig Magyarország határa volt. Ezeréves határnak nevezik ezt. Az 59. számú határoszlop itt van felállítva, ugyanakkor megtekinthető az egykori vámhivatal, a régi várkastély alapjai és a fináncok épületeinek romjai. Az ott lévő őrház múzeumként működik, amely helyet ad pár vasúti egyenruhának, mozdonyok sebességmérőjének, néhány vasutas sapkának, több mint száz plakettnek és egy pár képnek a régi szép időkből, amikor még volt vasúti megálló, és amikor még a házikó felett harminc méterrel álló Rákóczi vár a határőrségnek adott otthont. Ma már csak maradványai láthatók a Rákóczi várnak.

 

Gyergyócsomafalvától - 91,6 km

 


Gyilkos-tó, Békási szoros, SzékelyföldGyilkos-tó és Békási szoros - Erdély egyik legszebb torlasztava, amely 983 méter magasan található a Keleti-Kárpátokban. A Gyilkos-kő északnyugati lejtőjén felhalmozódott törmelékanyag lecsúszása következtében keletkezett 1837 nyarán. Több patak elzáródott a lecsúszás következtében és így alakult ki a tó. Rozsdavörösre festette a tavat az elzáródó patakok közül a Vereskő-patak hordaléka, innen származik a Veres-tó népi megnevezés. A "vörös" és a "gyilkos" jelzőket a népi magyarázat összefüggésbe hozza azzal a legendával, ami szerint az összeomló hegy maga alá temette a völgyben legelésző nyájat pásztorostól együtt, és a felszivárgó vér sokáig vörösre festette a tó vizét. A víz felszinéből kilátszó fenyőcsonkok adják a tó eredetiségét és varázsát.

 


Békási szoros A Békási-szoros a Keleti-Kárpátok másik látványossága, amely a hegység legnagyobb hasadékvölgye. 200-300 méter magas sziklafalak veszik körül a szorost. Az ott zúgó Békés-patak még csodálatosabbá teszi a szűk völgyben kanyargó utat amelyet magas sziklafalak vesznek közre. A szoros kijáratáig a patak esése 200 méter. A hegymászók érdeklődését keltik fel elsősorban a függőleges falak látványa.

Gyergyócsomafalvától - 34,9 km

 

 

 

Szent Anna-tó, SzékelyföldTusnádfürdő, Szent Anna - tó - Fenyvesekkel körülvett meredek hegyoldalon alakult ki Csíkország büszkesége az Olt szorosában, a 154 éves Tusnádfürdő. Az ország egyik legkisebb üdülővárosa világszerte ismert. Gyógyfürdőinek és ásványvizeinek, borvízforrásainak köszönheti ezt a címet. Számos gyalogtúra szervezhető: a Tusnádfürdői-szorosba, Sólyomkőre, a tusnádi Vártetőre, a Szent Anna-tóhoz. Délkelet-Európa egyedüli épen maradt vulkáni krátertava, a Szent Anna-tó igen csak nagy népszerűségnek örvend, mely a Kárpátok kialakulásával összefüggő erőteljes vulkáni tevékenység eredménye. A Szent Anna-tó vízgyűjtő területe kicsi, a helyi vízrajzi hálózattal semmilyen kapcsolatban nincs. Főleg a csapadék táplálja a tavat. A víz csak a földbe szivárog el és bukkan fel később források formájában a vulkán külső részén, nincs közvetlen lefolyása. Ikerkrátere a Mohos elöregedett, mint havasi tőzegláp ismeretes, vize évezredeken át fokozatosan apadt, majd elmocsarasodott.

 

Gyergyócsomafalvától - 91,3 km

 

Csíksomlyó, szállás Székelyföldön

Csíksomlyó, székelyföldi szállások

Csikszereda, Csiksomlyó - Erdély keleti felében helyezkedik el Csíkszereda, a Harghita-hegység vulkáni vonulata és a Csíki-havasok közé beékelődő Csíki-medence középső részén. A Mikó-vár Csíkszék legjelentősebb műemléke, történelmi nevezetessége, ami mára már műemlékként van számon tartva. A Csíki Székely Múzeum és a Kájoni János Megyei Könyvtár a várban működik. Számos temploma megtekinthető, amelyik különböző stílusúak, városháza az egykori Vármegyeház, amely eklektikus stílusban épült 1886-ban, kicsivel később épült Törvényszék épülete és a Márton Áron Gimnázium az egykori Római Katolikus Főgimnázium, amely 1909 és 1911 között épült szecessziós stílusban és 1990-óta viseli egykori híres tanulója nevét. A barokk kegytemplom a városhoz tartozó Csíksomlyón található "mint ősi Mária-kegyhely" és kolostor, amely a magyarság egyik legnagyobb zarándokhelye és kultúrtörténeti emléke. 1567 óta, vagyis a Tolvajosi győztes csata után tartják a pünkösdi zarándoklatokat, annak emlékére, hogy a csíki és a gyergyói katolikusság elhárította szülőföldjéről az erőszakos hittérítés veszélyét.A zarándoklatok középpontjában áll a Napba öltözött Asszonyt ábrázoló reneszánsz kegyszobor.

Gyergyócsomafalvától - 59,7 km

 

Sugó Barlang - A Gyergyói-havasok Siposkő nevű hegytömbjének a déli lábánál található a Sugó-barlang ami a Keleti-Kárpátok középső részének egyik legjelentősebb barlangja. A Síposkő tömbben kristályos mészkőben alakult ki a barlang 65 millió évvel ezelőtt, a Paleocén korban, gyűrődéses mozgások során. A járatokban jelenlévő huzat miatt kapta nevét, ugyanis ez susogó hangot ad. Természetvédelmi területet képez a barlang és 17 hektáros környéke. A barlangnak három - egymás felett elhelyezkedő - bejárata ismert. A központi repedések és folyosók találkozásánál alakultak ki a barlang nagyobb termei, mint a Buzogányterem, Nagyterem, Ödönterem, Létrásterem, Gyökérterem, stb. Igen impozáns, megkapó cseppkőformák találhatók a Buzogány-teremben, ezek kialakulása egy ősbarlangi tó létezését feltételezi.

 

Gyergyócsomafalvától - 14,8 km

 

Szállások Székelyföldön, GyergyócsomafalvánGyergyószentmiklós - A Gyergyói-medence keleti szélén fekszik, a Békény-patak hordalékkúpján, az egykori Gyergyószék központja. 810 méter tengerszint feletti magasságban Hargita megye harmadik legnépesebb városa. Gyergyószentmiklós 1607-ben kapott városjogot, 390 évvel ezelőtt, és ezelőtt 90 évvel, 1907 decemberében nyílvánították várossá. A város lakóinak ünnepe a december 6.-i Szent Miklós nap. Az egykori Piactér a város látványosságaihoz tartozik, ma Szabadság-tér néven Erdély egyik legszebb, parkosított kisvárosi főtere. A református templom a város főterén található, amelyet 1899 októberében Bartók György püspök szentelt föl. A Márton Áron utcában van a város római katolikus temploma, amely műemlékként van számon tartva. A régi gót templom(1498) helyén épült 1753-57 között. A város büszkélkedik egy örmény római katolikus templommal is e két templom mellett, amely 1730-1734 között épült. 

 

Gyergyócsomafalvától - 9,2 km

 

Nyergestető - kopjafák az 1849. aug. 1-i csata helyszínén

Nyergestető Nyergestető

 

Csillagtúra ajánlatok Erdélyben

 

Szervezett programok Erdélyben

Egy nap alatt bejárható túrák

Barlangtúrák (Három barlangba szervezünk túrát)

Hegyi kerékpározás (Kitűnő túraterepeken)

Siklóernyőzés (többféle változatban)

Motoros hószánazás

Quadozás

 

Egy nap alatt bejárható túrák Erdélyben

Nem kíván különleges fizikai felkészültséget az alábbiakban felsorolt túraútvonalak meglátogatása, előnye hogy az indulási célpont személygépkocsival is megközelíthető és egy nap alatt bejárható. Az útvonal visszatér a parkolóban hagyott gépkocsihoz a túra befejezésével és végül, de nem utolsósorban túrázóinknak a következő túraútvonalakat ajánljuk:

 1. Hagymás-hegység: Egyeskő-Öcsém-tető (1707 m) túra
 2. Hagymás-hegység: Egyeskő-Nagyhagymás (1796 m) túra
 3. Vargyas-patak völgye - Homoródalmási barlangtúra
 4. Bucsecs-hegység: Babele - Omul-csúcs (2507 m) túra
 5. Nagykő-havas: Hét-létrás vízesés
 6. Hóvirág-cseppkőbarlang - Munticsel Tájvédelmi Park
 7. Sziklafalak körútja: Csíki-Bükk túra
 8. Sziklafalak körútja: Mária-kő túra
 9. Kelemen-havasok: Istenszéke túra

A túrák nincsenek szezonhoz vagy időponthoz kötve, a túravezetők lekötöttségétől függően, előzetes egyeztetés alapján, igény szerint bármikor megszervezhetők.
A túrára a +40-740-432385 telefonszámon lehet vagy e-mailben az office@erdelyiturak.ro címen lehet, vagy akár panziónknál(casepegas@gmail.com) Túradíj: 20 euro/fő. 16 év alatt 15 euro/fő. Kevesebb, mint 5 felnőtt résztvevő esetében összesen 100 euro.
Bármilyen információt kérni vagy a fent említett túraútvonalak leírásával kapcsolatban kérdezni az alábbi weboldal, e-mail címen és telefonszámon lehet :

Erdélyi túrák

Pál István
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

 

Barlangtúrák Erdélyben

Barlangtúrák ErdélybenVállalkozó szellemű, természetkedvelő túrázók számára Hargita megye néhány barlangjának a bemutatása, akik nem ijednek meg egy kis sártól-guanótól, akkor, ha kalandról van szó..

Három barlangba szervezünk túrát:
- Hóvirág-cseppkőbarlang - Munticsel Tájvédelmi Park
- Súgó-barlang
- Homoródalmási barlangrendszer

A túrára jelentkezni az office@erdelyiturak.ro e-mail címen vagy a +40-740-432385 telefonszámon lehet, vagy akár panziónknál. Túradíj: 15 EUR/fő. 16 év alatt 10 EUR/fő. Kevesebb, mint 4 felnőtt résztvevő esetében, összben 60 EUR.
Tartalmazza a túravezetést, lámpát és védősisakot. Nem tartalmazza a megközelítés díját gépkocsival, amelyet igény szerint úgyszintén biztosítunk.
A lent említett honlapon lehet megnézni a barlangok részletes leírását, vagy bármilyen más információ kérés az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon.

Erdélyi túrák

Pál István
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

 

Hegyi kerékpározás Erdélyben

A kiterjedt erdőkitermelő úthálózatot használjuk leginkább a hegyi kerékpározásra, de bicajozunk erdei ösvényeken, hegyi legelőkön is. Csak a véges rendelkezésre álló idő és az időjárás szokott határokat szabni az ilyen jellegű sátras-kerékpáros csatangolásoknak, na és persze a terep, mert ahol kezdődik a sziklazóna, ott vége a kerékpározásnak.

Éppúgy bringázhatunk a Bucsecs platóján vagy a Fogarasi-havasokat átszerlő, az Alpook hegyi útjait idéző Transzfogarason is, de kitűnő túraterepeket találunk a Hargita, Bodoki-havasok, Nagyhagymás-Gyimes völgyeiben, havasi legelőin. Mindig örömmel fogadunk bármilyen kivitelezhető ajánlatot részetekről is, de alább találhattok erre vonatkozó javaslatokat.

 • Balánbánya - Súgó barlang - Vasláb község
 • Balánbánya - Terkő mező - Háromkút - Gyilkostó - Békás szoros
 • Csíkszereda - Csíkszentkirály - Dél Hargita gerinc -Kormos patak völgye-Barót
 • Kirulyfürdő - Almási barlang - Almás - Lövéte - Szentegyháza - termál fürdő
 • Tusnádfürdő-Szent Anna tó
 • Tusnádfürdő - Bálványos - Kézdivásárhely - Kászonújfalu - Csíkkozmás
 • Csíkszentmárton - Rugát tető - Úz völgye - Dormány (Darmanesti)

Hegyi kerékpározás Erdélyben

Lehetséges útvonalak, kapcsolatfelvétel, bringa kölcsönzés, egyéb információ a +40-740-432385 telefonszámon vagy e-mailben az office@erdelyiturak.ro címen, vagy akár panziónknál. Túradíj: 30 EUR/fő. 16 év alatt 20 EUR/fő. Kevesebb, mint 4 felnőtt résztvevő esetében, összben 100 EUR.
Tartalmazza a kerékpár bérlési díját, a túravezetést és a védősisakot. Nem tartalmazza a kiindulópont megközelítési díját gépkocsival, amelyet igény szerint úgyszintén biztosítunk.

Erdélyi túrák

Pál István
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

 

Siklóernyőzés

Ajánlott programok:

 • tandem siklóernyős repülés
 • gyalogtúra és siklóernyős repülés a Hagymás-hegységben
 • kétnapos siklóernyős tanfolyam, önálló repüléssel


Tandem siklóernyős repülés:

 • helyszínek: Csíksomlyó, Gyergyószárhegy, Csíkmindszent, Gyímesfelsőlok
 • program időtartartama (felkészítővel együtt): 1 óra/fő
 • tényleges repülési idő: 30-40 perc
 • ár: 50 euro/fő
 • fontos: az időjárási körülmények döntő módon befolyásolják a repülés biztonságát. Nem megfelelő körülmények esetén fönntartjuk a program halasztásának jogát. Szélsőséges körülmények között a halasztás néhány órától akár 1-2 napig is terjedhet.
 • a jelentkezés az 50%-os előleg befizetése után tekinthető véglegesnek
 • kapcsolat: office@erdelyiturak.ro Telefon: +40-740-432385, vagy panziónkon keresztül, info@ozonturist.ro.
SIklóernyőzés Erdélyben, Székelyföldön

Gyalogtúra és siklóernyős repülés a Hagymás-hegységben és a kétnapos siklóernyős tanfolyam, önálló repüléssel programokról bővebben az alábbi web oldalon lehet olvasni, egyéb információt pedig lent említett e-mail címen és telefonszámon lehet megtudni.

 

 

 

 

 

Erdélyi túrák

Pál István
mobil: +40-740-432385
e-mail: office@erdelyiturak.ro
web: www.erdelyiturak.ro

 

 

Rendezvények Erdélyben, Székelyföldön

JANUÁR
 • Havas Napok
  Helyszín: Gyergyócsomafalva

 

FEBRUÁR
 • 02.13 - 02.16 Farsangbúcsúztató
  Helyszín: Csíkszentkirály, Szárhegy község

 

MÁJUS
 • 05.22. Pünkösd-Csíksomlyói búcsú!
 • 05.22 - 05.23 Enduro Országos Futam
  Helyszín: Helyi Enduro-Cross pálya, Szárhegy

 

JÚNIUS
 • 06.02 Gyergyóalfalu Búcsúünnepe, Falunapok
  Helyszín: Gyergyóalfalu
 • 06.12 - 06.13 Cross Bajnoki Futam
  Helyszín: Helyi Enduro-Cross pálya, Szárhegy
 • 06.19 - 06.21. Gyergyóditró Búcsúünnepe, Falunapok
  Helyszín: Gyergyóditró
 • 06.29 Gyergyócsomafalva Búcsúünnepe, Szent Péter és Pál napja, Falunapok
  Helyszín: Gyergyócsomafalva

 

JÚLIUS
 • 07.03. Ezer Székely Leány Találkozó (július első szombatja)
  Helyszín: Csíkszereda, Csíksomlyó
 • 07.10 -07.11 Gyergyóremete Búcsúünnepe, Falunapok
  helyszín: Gyergyóremete
 • 05.27 - 06.01 EKE Vándortábor
  Helyszín: Gyergyószentmiklós

 

AUGUSZTUS
 • 08.07. Csíkszeredai Városnapok (augusztus első hétvégéje)
  Helyszín: Csíkszereda
 • 08.11 - 08.15 Emi Tábor
  Helyszín: Gyergyószentmiklós
 • 08.13 - 08.14 Gyergyószárhegy Búcsúünnepe, Falunapok
  Helyszín: Gyergyószárhegy

 

SZEPTEMBER
 • 09.18 - 09.22 Kultúrális Örökség Napja
  Helyszín: Gyergyószentmiklós
 • 09.24 - 09.26 Gyergyói Ifi napok
  Helyszín: Gyergyószentmiklós

 

OKTÓBER
 • 10.09 Híres Szárhegyi Káposztavásár és Fesztivál
  Helyszín: Gyergyószárhegy

 

DECEMBER
 • 12.06. Gyergyószentmiklós Búcsúünnepe, Városnapok
  Helyszín: Gyergyószentmiklós